Družbeno odgovorno nakupovanje

O nas

O nas

 

NAŠA ZGODBA

Smo mlado družbeno odgovorno podjetje. Zrasli smo iz isto imenovanega projekta Smetka v okviru socialnega podjetja društva Aktiviraj se. Društvo že od leta 2010 zelo uspešno izjava projekt Ropotarnica, središče ponovne uporabe. Kljub veliki količini predmetov, ki se jih vrača v ponovno uporabo, vseeno ostaja veliko materialov kot odpadek. V ta namen so v društvu oblikovali blagovno znamko 100%R, ki smo jih v Smetki lahko ponudili strankam.

Ustanovitelji društva Aktiviraj se so se spoznali kot prostovoljci pri prvi pravični trgovini v Mariboru leta 2009. Od zaprtja trgovine je ostala želja, da se pravična trgovina vrne v Maribor. Z odprtjem alternativne veleblagovnice Smetka se je ta želja uresničila.

Zgodbo smo zaokrožili s sodelovanjem z drugimi socialnimi podjetji, ki ponujajo svoje izdelke in storitve. Na sliki z našimi najljubšimi: Tina, Simona, Urška, Polona in Julija.

KDO SMO?

Smetko smo ustanovile tri sodelavke, Jasna, Julija in Polona. Vsaka prinaša svojevrstno znanje, izkušnje in barve, ki oblikujejo mavrico poimenovano Smetka.
Pri izdelavi izdelkov blagovne znamke 100%R sodelujemo z društvom Aktiviraj se, so.p.